sobota 13. decembra 2014

Prírodné vianočné ozdoby...  

Už sa to blíži...
Čoskoro  naše domovy začnú voňať po vanilke, škorici, klinčekoch. Neobíde sa to ani bez vône kapra, šalátu, kapustnice, či medovníčkov, vianočky a iných sladkých dobrôt. Áno, Vianoce sa blížia... Už ich tu skoro máme. Ich neodmysliteľnou súčasťou je Vianočný stromček. Majestátne nám stojí v obývačke a my sa tešíme, že okrem darčekov, ktoré nám prinesie, prináša so sebou hlavne harmóniu, lásku, pokoj a konečne, spoločné chvíle s rodinou...






Práve včera, kde sa vzal, tu sa vzal, aj k nám už "prišiel" stromček. Okrem toho, že má na sebe krásne ozdoby, ktoré každý rok používame, rozhodli sme sa, že tento to spravíme inak. Spravili sme si aj vlastné, prírodné.





Škorica, pomaranč, oriešky. Tento príspevok teda píšem len ako inšpiráciu pre vás, kedy pri ich výrobe môžte trošku pookriať a navnadiť si takú pravú zimnú atmosféru. Pustite si pri tom koledy, navarte si horúci čaj alebo varené víno so škoricou :) a máte pred sebou pekný večer. Možno môžte do takejto výroby zapojiť aj deti, veď fantázii sa medze nekladú.





Vtáčiky z orieškov
Zo starej rukavice odstrihnite vrchnú časť prsta cca 6 cm dlhú. Tú nalepte na vlašský orech, aby vám vznikla čiapka. Na takúto čiapku prišite krátke kúsky z vlny (môže byť aj farebná nitka, špagát, čo máte po ruke). Na oriešok nakreslite oči, nos vystrihnite z papiera a prilepte. Nôžky vytvorte z drôtika, ktoré buď prilepíte alebo pripichnete zo spodnej časti do orecha, kde má zospodu jemnú časť (presne v polke ako sa otvára má malú dierku, kde nie je škrupinka a cez to to ide).




Sušený pomaranč
Pomaranč nakrájajte na kolieska cca 1 cm široké a dajte ho do rúry na mriežky sušiť pri nízkej teplote so zapnutým ventilátorom. Ja som ich v rúre mala skoro 3 hodiny pri 80 stupňoch.



Sušená škorica, šušky, oriešky...
 Tie môžete pripevniť ku šnúrke a máte hotovú ozdobu (tiež môžete použiť aj trblietavý lak alebo iné farebné kreácie, mne sa však najviac páči čisto prírodné zdobenie)






Ak máte aj vy nejaké inšpirácie, môžete sa podeliť o ne v komentároch.

Prajem vám príjemné a šťastné Vianoce M




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára