nedeľa 19. októbra 2014

Reflexné body na nohách a rukách...


Určite ste už počuli o akupunktúre. Jej zmysel spočíva v tom, že v našom tele prúdi energia - čchi, ktorá prechádza cez telo po dráhe, na ktorej sú určité body. Tie sú významné preto, lebo predstavujú spojitosť s vnútorným orgánmi, tkanivami, funkciami organizmu. Pri ochorení nejakého orgánu sú tieto jednotlivé body citlivé na tlak (vyjadrujú tým svoju poruchu, že niečo nie je v poriadku). Táto už asi 5000 rokov stará liečebná metóda k nám prišla z Číny. Doktori alebo liečitelia tejto metódy používajú na liečenie ihly, ktoré následne majú daný bod vyliečiť tak, že tento bod odblokujú nato, aby správne fungoval. Podstata akupunktúry spočíva teda v identifikácií a stimulácií týchto bodov.





Túto metódu využívajú aj veterinári.




Okrem vyššie spomenutého priebehu akupunktúry si takúto liečbu môžete spraviť aj sami doma, nie však pomocou ihiel, ale pomocou vlastných rúk. Takéto body jednotlivých orgánov sa nachádzajú aj na našich rukách a nohách. Tu je ich mapa:






ruka
(tu rozdiel medzi ľavou a pravou rukou nie je)
















nohy
(rozdiel medzi pravou a ľavou nohou)





Podstata je v tom, že si jednotlivé body masírujte. Ak viete, že máte problém napríklad so srdcom, masírujte si tento bod. Zrejme vás bude bolieť, nech vás to neodradí, pokým vás neprestane trápiť, neprestávajte - avšak postupne, každý deň aspoň zo dve minúty minimálne. Druhá možnosť je, že nemáte predstavu, že vám niečo je. Premasírujte si jednotlivé body, a ak by vás nejaký bolel, znamená to, že s ním niečo nie je v poriadku. Sami uvidíte rozdiel po určitom čase. Z vlastnej skúsenosti viem, že to zaber. Nie však nárazovo, ale postupne, chce to čas... No oplatí sa. 






Pekný zvyšok víkendu. M✿

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára