nedeľa 16. augusta 2015

Inka

 



Možno si ešte pamätáte na časy, kedy sa Inka dala kúpiť len na poľských trhoch. Moji rodičia okrem kroviek, vždy doniesli aj detskú kávu INKU. Zbožňovali sme ju s mliekom a cukrom. A hlavne sme sa ako deti hrali na to, že už pijeme dospelácku kávu a dokoncala mala výhodu-dala sa piť aj neskoro večer.



Inka je jednou z obilninových káv, čiže je náhrada klasickej kávy. Na trhu je už skoro 50 rokov a áno, vyrába sa v Poľsku, jej chuť sa od mojich čias nezmenila. Má horkastú chuť, ale nie až takú ako klasická káva, no zas nie takú jemnú ako napríklad cigórka. Po prehltnutí ostáva v ústach horkasto-lahodná chuť, podľa mňa najlepšia ako z ktorých kávovín. Vonia po obilí a troška horko-sladko. Po zaliatí horúcou vodou sa vždy spraví krásna jemná a chutná pena. Keď sa nápoj dochutí mliekom, vytvorí sa príjemný horko-lahodný nápoj. Veľmi dobre chutí aj studená.

Môžu ju piť deti od troch rokov a je čisto prírodný produkt. Obsahuje zmes praženého jačmeňa, raže, čakanky a cukrovej repy. Je instantná, čiže úplne rozpustná, a tak s jej prípravou nie je veľa starostí. Nemusíte ju cediť, prekvapkávať. Na prípravu 200ml nápoja použijete 2 kávové lyžičky. V obchodoch sa dá kúpiť  180g balenie za 1,20e. Takže jej cena vôbec nie je vysoká.


Tu je tabuľka s výživovými hodnotami kávy:
 

Príjemnú nedeľu priatelia, spríjemnite si ju aj napríklad dúškom chutnej a zdravej Inky M✿
(*niektoré informácie a fotografie boli použité z internetu)
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára