piatok 14. novembra 2014

Aspartam - jed nazývaný sladidlo


Žuvačky, šumivé tablety, vitamíny v tabletách, cola, ochutené minerálky, light nápoje, energetické nápoje, light jogurty,.... Mohla by som pokračovať ešte omnoho viac. Tieto potraviny konzumujeme denno-denne, bez toho, aby sme si uvedomovali, že obsahujú látku, ktorá sa neskôr vyrábala pre armádu ako súčasť chemických zbraní. Možno už práve to vám napovie, že ide o niečo naozaj škodlivé...




 potraviny, ktoré obsahujú aspartam



E 951 Aspartam je sladší ako cukor skoro 200 krát. Navyše je jeho výroba jednoduchšia, v laboratóriách, samozrejme lacnejšia ako cukor. 




Bol teda prvýkrát vynájdený v roku 1965 chemikom, ktorý len hľadal liek na žalúdočné vredy. Oblizol si pri pokuse prst a zistil, že práčok je neskutočne sladký. Pre jeho vlastnosti svitla nádej, že sa našla náhrada za už vtedy známym nezdravým sacharínom. Po čase sa však prišlo na to, že aspartam ovplyvňuje nervovú sústavu, napomáha ku zabúdaniu, až k stratu pamäti, čoho sa ihneď chopila americká armáda (šikovný zbraň, ani neviete, že sa s vami niečo deje).
A samozrejme... Prečo by sa mali farmaceutické spoločnosti pre jeho nežiadúce účinky vzdať profitov? Predsa lacné sladidlo, vhodné pre diabetikov, ľudí, ktorí chcú schudnúť a žiť zdravo je veeeľmi veľa.

Viedlo sa mnoho výskumov, ktoré sa snažili na jednej strane spartám vychváliť do nebies a zas naopak, ktoré chceli potvrdiť, že aspartam skutočne škodí. Tak, či tak, z výskumov vyplynulo, že
aspartam spôsobuje:



- bolesti hlavy
- nevoľnosti, závraty
- únavu
- chronické bolesti svalov a kĺbov
- zabíja mozgové bunky
- znižuje kyslosť moču, čím spôsobuje infekcie
- vyrážky
- poruchy správania
- depresie
- nespavosť
- u detí ADHD tiež autizmus
- obezitu
- cukrovku
(niektoré výskumy uvádzajú aj rôzne typy rakoviny)







Aspartam sa tiež neodporúča konzumovať deťom, tehotným ženám a kojacim.



 takto vyzerali "dotestované" potkaníky aspartamom



V súčastnosti sa už proti aspartamu stavajú aj štáty vo svojich vyhláškach, koľko a kde sa môže aspartam pridávať. Aj v obchodoch dostať kúpiť žuvačky bez umelých sladidiel, nápoje so stéviou, ktorá je okrem iného sladšia ako cukor o 300 krát.






Niektorí vedci označujú aspartam dokonca ako ZLOČIN STOROČIA!

Ak sa chcete o aspartam dozvedieť viac, tu stránka o éčkach, kde sa napríklad uvádza, že aspartam patrí do stupňa škodlivosti č. 5 pričom č. 4 je napríklad glutamán sodný:

http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek/E951

M✿

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára