streda 4. februára 2015

 

Popraskané pery - čo pomáha?









V tomto chladnom a mrazivom období sa občas stáva, že naše pery popraskajú, strácajú na pružnosti a sú úplne vysušené. Nie je to nič neobvyklé, stačí len, keď sa im trocha viac povenujete ako inokedy.

Dôležitý je peeling pier. Predtým, ako ich začnete zvláčňovať a ošetrovať, musíte suchý a popraskaný povrch odstrániť. Postačí vám k tomu zubná kefka a kryštálový cukor. Na kefku naneste cukor a vydrhnite si ním pery. Takto nepotrebné čiastočky, ktoré už nemáte ako zachrániť, odstránite a necháte priestor zdravému a novému povrchu.
Ošetrovať pery už môžete hocijako, či už použijete lesky na pery, balzamy alebo prírodné oleje, je to na vás, mne sa však osvedčili tieto spôsoby:



Balzam na pery
Balzamy zvyčajne obsahujú látky ako parafíny, lanolín, vazelínu. Obohatené sú o vitamíny E A F a o UV filter. Tie prírodnejšie obsahujú len čistý včelí vosk, bambucké maslo a prírodné prímesy ako med, éterické oleje. Pokiaľ si cez deň budete pery priebežne natierať balzamom, mal by sa ich stav zlepšiť do troch dní.

Kokosový olej
Tento zázrak olejov je proste dobrý na všetko. Použite ho na popraskané pery presne tak ako balzam. Pery krásne zvláčni a oživý. Okrem toho, že sa budú lesknúť a pôsobiť zdravo, olej preniká do hĺbky a vyživuje ich.

Med
Medom si potrite pery viackrát do dňa. Pery vyživý, navyše veľmi dobre chutí.

Voda
Nezabudnite v tomto chladnom počasí piť dostatok tekutín, hlavne čistej vody. Keď nebude váš organizmus dehydrovaný, nebude šetriť na perách, ani na vašej pokožke. Dbajte na to, aby ste vypili cez deň aspoň 1,5l vody.


 

M


1 komentár:

  1. top pomocníkmi u väčšiny báb je medová maska a jelení loj a u mňa eos balzam od notina

    OdpovedaťOdstrániť