streda 12. októbra 2016

Voňavý perník na chladné večery - recept 

 




A je to tu. Po teplom a horúcom lete opäť prišla jeseň. Pripomína sa nám opadanými listami, farebnými stromami, orechy nám pukajú pod nohami, deti si zbierajú gaštany na figúrky a v neposlednom rade nám prináša chladné večery. Niet nad to, ako si večer po práci spríjemniť šálkou dobrého čaju a k tomu si vychutnať nejakú dobrôtku.

Ponúkam vám môj obľúbený recept na voňavý perník, ktorý si zamilujete nie len kvôli jeho chuti, ale aj vôni. Vďaka nemu sa prenesiete do detských čias, keď vám mamina priniesla voňavý koláč s kakaom alebo si takto pripravíte vôňu Vianoc už v septembri.

Budete potrebovať:
2 šálky hladkej múky
½ šálky práškového cukru
2 lyžice medu
3 lyžice ľubovoľného lekváru (najlepší je jahodový alebo marhuľový)
1 kypriaci prášok do perníka
½ kypriaceho prášku
1 vanilkový cukor
1 škoricový cukor
1 hrnček mlieka (môže byť aj rastlinné, napríklad kokosové alebo mandľové)
½ hrnčeka kokosového oleja
2 vajíčka
podľa chuti môžete pridať rum alebo rumovú arómu, orechy, kakao, čokoládu...
 
Postup je veľmi jednoduchý. V jednej miske zmiešajte všetky sypké suroviny a následne zamiešajte všetky tekuté. Ak chcete mať cesto trocha tmavšie, kľudne pridajte lyžicu kakaa. Cesto vylejte na plech vystlaného papierom na pečenie alebo aj to tortovej formy (priemer 24cm) a už len šup do vyhriatej rúry na 180 °C a na cca 20 minút.












Nájdite si čas... nájdite si čas len pre seba, vychutnajte si tento vynikajúci koláčik s čajom alebo kakaom a jednoducho len oddychujte, veď každý z nás si to zaslúži, no nie?

M


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára