streda 9. marca 2016

Pivo a zdravie? To vždy pôjde dokopy :)




Pivo, chmeľová polievka, či zlatý nápoj. Pomenovaní má viac než dosť a navyše, kto by ho nepoznal. Okrem toho, že zahasí smäd v každom ročnom období, blahodárne pôsobí na naše zdravie, a to najmä na obličky a pokožku.

Zaujímavé je, že najstaršia zmienka o pive pochádza zo summerskej tabuľky starej 6000 rokov a tento úžasný nápoj (určite nehovorím len za seba) sa pije s obrovskou obľubou dodnes.




Pivo obsahuje vždy tri základné zložky: vodu, chmeľ, slad a kvasnice. Jednotlivé druhy sa odlišujú v pomere surovín, druhov chmeľu, spôsobu praženia sladu atď  + pridávajú aj iné ingrediencie.

Pre zdravie je úplne úžasné práve množstvo vody, ktoré dodá telu potrebnú vodu spolu s minerálnymi látkami a vitamínmi naraz. Pivo obsahuje vitamíny skupiny B - ktoré podporujú trávenie, zlepšujú elasticitu pokožky. Tiež napomáhajú správnemu fungovaniu mozgu, tak odburáva stres a napätie (nie je to spôsobené len obsahom alkoholu:). Pivo až o 40% znižuje vznik obličkových kameňov a tiež aj prečisťuje obličky. Pokiaľ máte problémy s močením, vyskúšajte vypiť liter piva a sami uvidíte.




Pivo obsahuje: vodu, sacharidy, bielkoviny, horké látky z chmeľa, polyfenolické zlúčeniny, oxid uhličitý, minerály: draslík, sodík, vápnik, fosfor, horčík, kremík; vitamíny: B skupiny - thiamín, riboflavín, pyridoxin, niacín a kyselinu listovú.


Ja som dnes vypila skoro liter a s medom, pretože som nachladená, a vtedy mi veľmi pomáha vypotiť sa a posilňuje ma :) lepšie ako čajík :)  Vyskúšajte. Nazdravie!!!M
 
(*niektoré informácie a fotografie boli použité z internetu)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára