streda 22. apríla 2015

Deň ZEME 

 


22.4. sa každoročne oslavuje Deň Zeme. Pôvodne sa oslavoval ako deň jarnej rovnodennosti, ako príchod jari, tepla, opätovne začatého roka. Dnes je tomu viac-menej inak. Oslavuje sa skôr z ekologického a enviromentálneho hľadiska.

Deň Zeme. Myslím, že si ho naša Zem zaslúži. Nielen že je pre nás k dispozícii 24 hodín do dňa, sedem dní v týždni, ale vďaka nej máme domov. Cítime sa tu príjemne, spokojne a šťastne.





Túto idylku nám bohužiaľ kazia... kto? ... no paradoxne my sami. Stačí sa pozrieť na cestu, kde vidíte odpadky, nadýchať sa vzduchu, ktorý je presiaknutý výfukmi z áut, ... A to je len ihla v kope sena, aj to taká mini ihlička. Emisie fabrík, plytvanie vody, zabíjanie chránených zvierat!


 (Michael Jackson - Earth song : krásna pieseň a aj klip je jedinečný)

Skutočne je dnešný stav našej Zeme alarmujúci, a práve preto 22. apríl by nemal byť len oslavou, ale skôr pripomienkou pomoci Zemi.

Ja som dnes vyšla vonku, zabehala si, zacvičila. Načerpala energiu, užívala som si prírodu a až večer kôli povinnostiam som zašla na PC.

Prednedávnom sme si kúpili škrečka, tak aspoň takto sme pomohli malinkému tvorovi k tomu, aby mal krajší život. A vďaka nemu je aj ten náš krajší.






Prajem vám krásny nie len Deň Zeme, ale aj ostatné dni, nech ich prežijete v zdraví a v spokojnosti a s ohľadom na to, že Zem nie je náš majetok, ale že my sme jej súčasťou. M✿

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára