štvrtok 13. októbra 2016

Voskované jablká



Milí priatelia, v obchodoch už dnes kúpite všeličo. Obyčajné jabĺčka, ktoré sa na našom Slovensku dajú bežne dopestovať, dovážame z Nemecka, Poľska, Maďarska... Navyše, keď sa bližšie pozriete na to, ako ktoré jablko vyzerá, ste určite prekvapení, že jedna odroda je krajšia ako ostatné. Už zdiaľky sa blyští a vábi pohľad... Dôvod?

Lesklé jablká nie sú vôbec lesklé preto, žeby im to dala príroda do vienka. Sú navoskované chemickým voskom (nejde o čistý včelí prírodný vosk). Ide o marketingový ťah, kedy nás presviedčajú o kúpe naše oči. Pod článkom pridávam video z netu: navoskované jablko pod horúcou vodou ožltne, pretože vosk pod teplotou zmení svoju štruktúru.



Ja som to skúšala doma tiež, výsledok bol taký istý. Prikladám fotky.


 



Odporúčanie na záver: kupujte slovenské jablká, ktoré vyzerajú obyčajne, majú aj nejakú tú vadu, ale sú chutné a hlavne zdravé. M
(*niektoré informácie a fotografie boli použité z internetu)

1 komentár:

  1. Však ono na to, ako sa správame k potravinám raz doplatíme. Ja to hovorím už dlhšiu dobu. Namiesto toho, aby sme podporovali miestnych poľnohospodárov, ktorí kŕmia kvalitnými krmivami , tak dovážame mäso kdovíodkud a kŕmené čím všetkým možným. Nie je to škoda len ekonomicky, na druhú stranu je to totiž strata aj pre nás ako pre ľudí, ktorí do seba potom napchávame veci, o ktorých nič nevieme. :(

    OdpovedaťOdstrániť